Prins Floris School te Papendrecht

groep m6a

Bibberbeestjes

Door het thema bibbers van de kinderboekenweek met een stukje techniek aan de slag gegaan: we hebben bibberbeestjes gemaakt:

  

Opening kinderboekenweek

Juf Marjolijn heeft de kinderboekenweek geopend met het voorlezen van het boek "Kikker is bang". Maar er kwamen nog meer juffen en een meester in actie.. Yannique kreeg daarna voor groep M6a als leerlingenraadvertegenwoordiger het boek:  Ben niet bang voor de wilde dieren

 

Gym

Op maandagmorgen starten we de week met gym. Er staan al flink wat sportieve foto's in de gymmap!

   

Twee vierkante meter

Vandaag bij rekenen geleerd hoe het zit met omtrek in meters en oppervlakte in vierkante meters. Met Boerin Berta en duploblokken was het al een geslaagde les, maar zeker met de meters die Britt voor ons geregeld had! We hebben 1 m2 jongens en 1 m2 meisjes in M6a, oftewel 2 m2 kinderen:

     

Fietskunsten

Dinsdag 26 september hebben we op het plein heerlijk gefietst; bedankt voor de hulp! De foto's staan in het album.

     

 

Workshop schaken

We werken regelmatig met de chromebooks in de klas en vanmiddag hebben we ze gebruikt bij een workshop schaken van Chessity. Iedereen kon na de introductie op zijn of haar eigen niveau aan zet. Het was erg leuk!

     

 

Welkom

Welkom op de site bij groep M6a. In het album staan de eerste foto's van dit schooljaar. We zijn inmiddels begonnen met bijna alle vakken die op ons rooster staan, maar we besteden ook veel tijd aan wat voor groep we willen zijn en hiervoor hebben de kinderen hun eigen "hand-tekening" gemaakt. Het prikbord in de gang is gevuld en verder staan er in het album foto's van verschillende samenwerkopdrachten: op het veld tijdens een spel, tijdens crea, of in de klas met muziekinstrumenten. We houden u op de hoogte!

 

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865