Prins Floris School te Papendrecht

groep z12c

Techniek met duplo

De juf is begonnen met een techniekcursus. Erg leuk natuurlijk, want zo kunnen wij weer veel leuke dingen gaan doen in de klas. Wat helemaal leuk was is dat de juf een cadeau kreeg tijdens de eerste bijeenkomst. Een grote doos Duplo Steam.
Speelgoed waar wij lekker mee kunnen spelen, maar vooral kunnen ontdekken. Hoe werkt een katrol, hoe ga je om met balans hoe bouw je een baan waar een autootje of bal vanaf kan rollen, hoe werken tandwielen etc etc. 

Gelukkig Nieuwjaar

Maandag 8 januari 2018 mochten we weer naar school na een heerlijke en gezellige kerstvakantie.
En dan moet je natuurlijk wel even proosten op het nieuwe jaar!

kerstfeest

De sint is weer naar huis en de klas is in kerstsfeer gebracht door de juf.
Gezelligheid van lichtjes, kerstboom en kaarsjes. 
De huishoek is veranderd in een stal en kunnen de kinderen zich verkleden als Jozef en Maria.
De juf vertelt mooi verhalen en we oefenen heel goed ons kersttoneelstuk.
De kerstperiode wordt afgesloten met een mooie kerstviering waarbij alle papa's en mama's kwamen kijken.

Ook hebben de kinderen nog een lekkere kersttraktatie gemaakt. Van ontbijtkoek mooie versierde kerstboompjes en van cake mooie sterretjes en bloemetjes. 

 

Sinterklaas

Vanaf 18 november stond alles in het teken van sinterklaas. De kinderen hebben heerlijk gespeeld in de rijk aangeklede hoeken. Zo was er een bakkerij, een inpakwinkel, een stoomboot en natuurlijk het huis van sinterklaas. Ook hebben de kinderen veel mooie knutselwerkjes gemaakt, waarvan er veel mee naar huis mochten.

 

Ook waren er in deze periode veel leuke activiteiten. Zo hadden we de jaarlijkse pietenochtend. De kinderen mochten deze morgen allemaal verkleed naar school komen en leren om een echte piet te zijn.
Het schoenzetten was dit jaar wel heel speciaal. Alle kinderen mochten 's avonds naar school komen om hun schoentje te zetten. Allemaal gezellig in pyjama het sintjournaal kijken en sintliedjes zingen, wat een gezelligheid. 

 

En dan natuurlijk 5 december de dag dat sint en zijn pieten een bezoekje brachten aan onze school. 
De sint werd op het plein opgewacht door alle kinderen en veel ouders. Na aankomst is sint alle klassen rond gegaan en hebben de pieten een feestje gevierd in alle klassen. 
Alle kinderen zijn weer verwend met een mooi cadeautje en kregen aan het einde van de ochtend allemaal een lekker broodje knakworst van de Ouderraad. Om 14.00u gingen alle kinderen moe maar voldaan naar huis. 

 

Welkom

Welkom op de pagina van groep Z1/2c. Wij hebben op dit moment 18 kinderen in de klas, in de loop van het schooljaar komen daar nog 4 kinderen bij. 
In groep 2 zitten: Beau, Verena, Elena, Liz, Isabell, Fleur, Roos, Esmae, Lonneke, Larissa en Yinthe.
In groep 1 zitten: Amora, Daan, Stijn, Thomas, Juul, Saar en Anna.
Wij krijgen les van Juf Patricia. Wij doen in de klas heel veel leuke dingen. Als u wilt weten wat wij allemaal doen, dan kunt u een kijkje nemen in ons foto album. De juf zal hier zo nu en dan allerlei leuke foto's plaatsen. 
Wij wensen u veel kijkplezier!

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865