Prins Floris School te Papendrecht

groep m56b

excursie Natuur- en Vogelwacht

Woensdag 7 maart zijn we met elkaar naar de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard geweest. Eerst mochten we in het gebouw een expositie bekijken van allerlei opgezette dieren, skeletten en gebitten van dieren die in dit gebied wonen. We konden door een verrekijker naar de buiten rondvliegende vogels kijken en we konden door een microscoop insecten wat beter bekijken.

Daarna gingen we in kleine groepjes een fotospeurtocht doen door het Alblasserbos. Er werden allerlei vragen gesteld over nestkasten, de verschillende bomen en de vogels die in het bos rondvliegen.

We hebben met elkaar een enorm leuke en leerzame ochtend gehad.

        

optreedmiddag

Op vrijdag 16 februari was de optreedmiddag van de groepen 5, 6 en 7 in de hal van de Moerbeihof. Er waren verschillende optredens met muziek, zang, dans en gymnastische oefeningen. Sommige kinderen traden op in groepjes, maar er waren ook kinderen die solo optraden. In het fotoalbum staan enkele foto's.

 

         

schaatsen

Op dinsdag 19 december hebben we met de hele groep geschaatst op de ijsbaan die  bij winkelcentrum De Meent was opgebouwd. Ondanks de vele valpartijen en blauwe plekken op knieën, heupen en billen hebben we enorm genoten van dit uurtje schaatsen. In het fotoalbum staan nog meer foto's .

 

          

Sinterklaasfeest

Op dinsdag 5 december hebben we op school het Sinterklaasfeest gevierd. Nadat we met elkaar de Sint welkom hadden geheten en hadden gezongen voor hem op het plein aan de Moerbeihof gingen we naar de klas. Alle kinderen uit groep M5/6 hadden cadeautjes gekocht voor een klasgenoot en een surprise + gedicht gemaakt.  Om de surprise niet kapot te maken werd er vaak heel voorzichtig te werk gegaan om de cadeautjes te vinden. Sinterklaas en zijn drie Pieten hebben ook nog een bezoekje gebracht aan onze klas. In het fotoalbum staan alle leerlingen met hun surprise op de foto.

 

      

gastles energie

Op vrijdagmiddag 10 november hebben we een gastles gehad van Sanne Langendoen van Eneco. Hij heeft ons van alles verteld en laten zien over (duurzame) energie. We hebben proefjes gedaan met ballonnen en snippertjes papier, zout en peper, een leeg blikje en water om meer te begrijpen van statische energie. Verder hebben we uitgezocht via welke stappen energie van de wind in een een lamp komt. 

Daarna hebben we filmpjes bekeken over schone en niet-schone energie en zo kwamen we er achter dat zonne-energie, windenergie, waterenergie en energie uit biomassa veel beter voor het milieu zijn dan aardolie, aardgas en steenkool.

Tenslotte hebben we met elkaar nagedacht over hoe wij thuis en op school energie kunnen besparen: door lampen sneller uit te doen, door zonnepanelen op het dak te plaatsen, door de verwarming minder hoog te zetten, door ledlampen te gebruiken en door korter te douchen.

Aan het eind van de les kregen we een quiz. Deze werd gewonnen door Isis, want zij zat het dichtst bij het goede antwoord op de vraag "Hoe lang zijn de wieken van de langste windmolen in Nederland?" (85 meter!) We kregen allemaal een zandloper mee naar huis die we met een zuignapje in de douche kunnen hangen, zodat we maximaal 5 minuten douchen.

 

                

fietskunsten

Op maandag 25 september hebben de kinderen in het kader van de Verkeersweek laten zien hoe behendig ze zijn op de fiets. Zo moesten ze goed luisteren of ze linksaf of rechtsaf bij enkele pylonen moesten afslaan. Ook moesten ze natuurlijk hun hand uitsteken bij de bocht. Verder hebben ze geoefend met het rijden van een grote cirkel in precies 15 seconden en het maken van een noodstop bij een stopbord. Tenslotte hebben de kinderen wedstrijdjes gedaan in zo snel mogelijk fietsen (de hazenrace) en in zo langzaam mogelijk fietsen (de slakkenbaan).

 

      

gymles

In het fotoalbum staan enkele foto's van de gymles van 18 september.

 

           

start van het schooljaar

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zitten er op. We zijn al aardig gewend aan het schoolritme, aan elkaar en aan de meester. Groep 6 heeft zelfs al een topotoets gehad en groep 5 krijgt de komende week ook de eerste toets van aardrijkskunde. Naast de leervakken zijn we veel bezig geweest met groepsvorming en sociale vaardigheden. De klas en ook het prikbord in de gang hangen ondertussen vol met creatieve werkjes van de kinderen. In het fotoalbum staan de eerste foto's .

              

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865