Prins Floris School te Papendrecht

groep m6a

Grote Rekendag

Binnen het thema verhuizen zijn we vandaag aan de slag gaan met inhoud. Met je groepje een schoenendoos vullen tot precies 1 kilo (lastig om precies in te schatten!), automatiseringsspelletjes, verhuisdoosopdrachten (zo snel mogelijk in elkaar zetten en rekenopdrachten natuurlijk), maar ook een filmpje van Laurel en Hardy kwamen aan bod. Alle resultaten moesten in een presentatie worden gezet en het maken van precies 1 m3 bleek ook nog een pittige opgave! 

               

Feestje

Polonaise op "de kop van de kat is jarig", optredens, ploppers, spelletjes, felicitaties en cadeaus.. Het was een geweldig feestje! Foto's staan in het album. Nu lekker genieten van de vakantie!!

 

Optreedmiddag

   

Afscheid juf Sanne

We hebben juf Sanne uitgezwaaid en voor haar lessen bij de kleuters van juf Patricia een boek van de Gruffalo cadeau gegeven. Speciaal was vanmiddag ook dat er alleen maar les werd gegeven door leerlingen! We zijn begonnen met de spreekbeurten. Over de paardenspreekbeurt van Gwen: "lekker lang en het bleef boeiend!". En met de spreekbeurt van Manuel over geocaching zijn we zelfs buiten op zoek gegaan! Alle kinderen hadden zin om dit vaker te doen. De middag werd afgesloten met grafieken-memory van Sven en Twan. Grafieken waren nog nooit zo leuk! 

        

Schaatsen

Met een traktatie van Twan en Romy (heerlijk, bedankt!) was het schaatsen helemaal top. Ook dank aan de fietsouders. En nu lekker vakantie!!!

 

Kerstcrea

Vandaag begonnen met een handvaardigheidscircuit; we timmeren, zagen en solderen wat af!

                

Sinterklaasfeest

  

Wat een leuke dag! 's Ochtends na aankomst van de Sint de surprises uitgepakt, vervolgens op de Moerbeihof gegeten, en 's middags circuit door de Lindenzoom. Foto's van alle prachtige surprises staan in het album. 

Pietengym

Maandag had juf Eline bij de gym een mooie pietengymopstelling gemaakt. En terug op school hadden we een heerlijke traktatie van Emmely. Foto's in het album: sint.

Jozef

 

 

 

Voor kerk en school is dominee Duijster ons komen vertellen over zijn werk en hij heeft vragen beantwoord. Zondag is de kerkdienst over Jozef in de Bethlehemkerk. We horen en zien deze week de verhalen over Jozef, we hebben de liedjes voor de dienst geoefend en we hebben 2 stukken van het verhaal in lego gebouwd: Jozef op weg naar Egypte en Jozef bij Potifar. De andere drie groepen van de Lindenzoom zorgen voor de rest van het verhaal. Een erg leuk idee van juf Hilde! En wist je dat de bijbel in lego echt bestaat?

    

   

 

 

Boekenbeurten

Vandaag zijn we begonnen met de boekenbeurten. Chayenne en Manuel beten het spits af. En hoe! Heel goed gedaan allebei!

 

Bibberbeestjes

Door het thema bibbers van de kinderboekenweek met een stukje techniek aan de slag gegaan: we hebben bibberbeestjes gemaakt:

  

Opening kinderboekenweek

Juf Marjolijn heeft de kinderboekenweek geopend met het voorlezen van het boek "Kikker is bang". Maar er kwamen nog meer juffen en een meester in actie.. Yannique kreeg daarna voor groep M6a als leerlingenraadvertegenwoordiger het boek:  Ben niet bang voor de wilde dieren

 

Gym

Op maandagmorgen starten we de week met gym. Er staan al flink wat sportieve foto's in de gymmap!

   

Twee vierkante meter

Hoe zat het ook al weer met omtrek in meters en oppervlakte in vierkante meters? Met Boerin Berta en duploblokken was het al een geslaagde les, maar zeker met de meters die Britt voor ons geregeld had! We hebben 1 m2 jongens en 1 m2 meisjes in M6a, oftewel 2 m2 kinderen:

     

Fietskunsten

Dinsdag 26 september hebben we op het plein heerlijk gefietst; bedankt voor de hulp! De foto's staan in het album.

     

 

Workshop schaken

We werken elke week met de chromebooks in de klas, maar vanmiddag hebben we ze gebruikt bij een workshop schaken van Chessity. Iedereen kon na de introductie op zijn of haar eigen niveau aan zet. Het was erg leuk!

     

 

Welkom

Welkom op de site bij groep M6a. In het album staan de eerste foto's van dit schooljaar. We zijn inmiddels begonnen met bijna alle vakken die op ons rooster staan, maar we besteden ook veel tijd aan wat voor groep we willen zijn en hiervoor hebben de kinderen hun eigen "hand-tekening" gemaakt. Het prikbord in de gang is gevuld en verder staan er in het album foto's van verschillende samenwerkopdrachten: op het veld tijdens een spel, tijdens crea, of in de klas met muziekinstrumenten. We houden u op de hoogte!

 

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865