Prins Floris School te Papendrecht

groep m4a

Jamie's Italian

Op woensdag 27 september is klas M4a naar het restaurant van Jamie Oliver geweest. Jamie's Italian heet het. De kinderen begonnen in het restaurant met een gezond ontbijt: een wrap die ze mochten vullen met vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen, banaan. Een beetje kaneel en voor de liefhebbers wat yoghurt er over heen. Dit laatste nam niemand........te gezond denk ik. 

Daarna deden we het suikerspel. Op 5 tafels stonden allerlei drankjes. Cola, appelsap, taksi, vifit, caprisonne, fristi, chocomel, red bull en Aa. De kinderen moesten met behulp van suikerklontjes aangeven in welk drankje hoeveel suiker zat. Een hele nuttige les. Zo zat er in appelsap toch wel 6 klontjes. En in cola, red bull en Aa zat wel heel erg veel suiker. 

Toen mochten we beneden in het restaurantverse tagliatelle maken, een fruitwater maken en proeven van een anti-pasti (olijven, kaas, ham) Heel erg leuk om te doen!

Als afscheidscadeau gaven wij een zelfgemaakte poster van de koks in de klas en kregen wij een goodie-bag met een koksmuts.

Een hele leuke ochtend gehad!

Verkeersles

Op maandag 25 september hebben we geoefend op het plein met onze fiets. Fijn dat er ouders waren om ons te helpen!

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865