Prins Floris School te Papendrecht

Plusklas 7/8

Onderzoekend en ontwerpend leren

Onderzoek naar gedragAfbeeldingsresultaat voor onderzoekend leren

In de plusklas zijn de kinderen   bezig met een onderzoek naar gedrag. Ze hebben een onderzoeksvraag opgesteld en zelf een onderzoek  gehouden.   

   

Hieronder volgt  binnenkort een verslag van de leerlingen over dit onderwerp.

 

 

Ballenbaan XL

Maak van 3,5 meter stucloper een ballenbaan van minimaal 16 meter dwars door het lokaal. Er moet gewerkt worden op 3 niveau 's. Stoelhoogte, tafelhoogte en vloerhoogte.

Een uitdagende opdracht  waar analytisch, praktisch en creatief denkvermogen aan bod komt. Vaardigheden zoals samenwerken en doorzetten  komen uitgebreid aan bod.

    

Vanaf vrijdag 27 oktober is de plusklas 7/8 op 4 vrijdagmiddagen te vinden in het technieklokaal van De Lage Waard aan de Vijzellaan. In het kader van ontwerpend leren maken de leerlingen in groepjes een kettingreactie. Techniek en natuurkunde komen hierbij veelvuldig aan de orde.

    

Denken in de plusklas We oefenen met verschillende manieren van denken in de plusklas. Creatief denken, analytisch denken en praktisch denken. |Iedereen heeft zijn voorkeur en hoe kun je daar gebruik van maken bij het samenwerken. We doen dit door uitdagende problemen op te lossen in groepsverband. Van elkaar leren vormt dus een belangrijke pijler van de plusklas.

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865