Prins Floris School te Papendrecht

De speurneuzen

 

Sinds de herfstvakantie komen de speurneuzen weer bij elkaar op de woensdagochtend. De ene week op de Zuidkil en de andere week op de Moerbeihof.

We filosoferen, we  lossen problemen op op zoveel mogelijk verschillende manieren en we behandelen een onderwerp.

We doen proefjes bij de speurneuzen groep 3 en 4.  Dat is best spannend. Gaat het proefje lukken? Dan denken we na over wat er zal gaan gebeuren, wat we zien gebeuren en natuurlijk denken we na over hoe het komt dat het gebeurt.

 

Brief van Boer Willem.

We hebben een brief van boer Willem gekregen.

Hij heeft een probleem: zijn kippen die op stok   zitten leggen eieren en die vallen dan naar beneden. Zijn vraag is of de speurneuzen een oplossing kunnen bedenken.

Nou dat kunnen ze wel!

 

        

In de ruimte! 

Wat is er allemaal in de ruimte?   Hoe ver is het naar de zon?   Wat   is er allemaal te vinden op de maan?   Wat is de gevaarlijkste planeet? Wat is een sateliet?

Allemaal  vragen die we  beantwoord willen hebben. Daar zijn we als speurneuzen mee bezig.

 

Botten!

We hebben de eerste les gewerkt met de denksleutels: we beantwoorden dan een vraag op zo veel mogelijk verschillende manieren. Dat stimuleert de creativiteit. Ook hebben we een verhaal gelezen over een Gigantosaurus (heeft nooit bestaan hoor) en aansluitend de verschillende skeletten van dino's bekeken in tijdschriften over dino's. Daarna hebben we een enorm dinosaurusskelet gemaakt van Kapla. Om dat met elkaar te doen was nog een hele opgave!

 

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865