Prins Floris School te Papendrecht

groep z12b

Dansen met "Zingen &zo" 1

Wat is lekker dansen en swingen toch leuk met elkaar. De juf van "Zingen &zo" liet ons zelfs dansen met een ballonnetje verf. Niet echt natuurlijk, maar net alsof. Het ballonnetje met verf mochten wij gebruiken. We zagen dat het speellokaal maar saai wit was en mochten al dansend, onze arm (of neus, knie of oor) gebruiken als verfkwast. Hierdoor bewogen wij als verfkwasten door de ruimte. Ook leerden wij dat we hard als olifanten konden stampen en hoe een veertje door de lucht dwarrelde. Er kwamen veel bewegingen voorbij om uit te proberen. Dansen als een robot, als een springende kikker of als een snelle muis. Iedereen deed mee. Het was uiteindelijk niet spannend maar super stoer om aan de groep je dansje te laten zien. Knap hoor!

Paasontbijt in groep Z1/2b

Op donderdagochtend aten we met elkaar op school. De tafel zag er mooi en gezellig uit. Met elkaar schoven we aan en begonnen de ochtend met een kort verhaaltje van Toon Tellegen. Over de rups die moest wachten. Wat was het lekker toen we daarna aan ons Paasontbijt mochten beginnen. Met elkaar vierden wij Pasen en luisterden we tussendoor naar het Paasverhaal. Het laatste avondmaal, de gevangenneming van Jezus, de kruisiging maar ook van de opstanding. We vierden samen Pasen. Het feest van nieuw leven. Tot slot hoorden we die ochtend nog het einde van het korte verhaaltje van meneer Tellegen. Van de rups die geen rups meer was, maar ... een vlinder. Na drie dagen in de cocon, was de vlinder vrij. Nieuw en vol leven. 

Schoen zetten

Gisteravond kwamen alle kinderen heel gezellig in pyjama naar school. We keken naar het Sinterklaasjournaal en zongen uit volle borst mee met de gitaren van Pascal en Yvonne. Ze speelden prachtige Sintliedjes voor ons. De schoenen stonden klaar op het podium om gevuld te worden.  

 

 

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865