Prins Floris School te Papendrecht

groep z5a

Raar met je haar dag

Het is alweer even geleden, maar in maart hadden we een echte "raar met je haar dag".

We zagen de mooiste kapsels. Hierbij de foto's van die dag.

Veel kijkplezier!

Braakballen

Hoofdstuk 3 van Natuur en Techniek.

We leerden waarom we verschillende voedingsstoffen moeten eten en wat de verschillende voedingsstoffen voor ons lijf doen. En waarom volkoren brood beter is dan wit brood. Florian liet ons ook nog eens proeven dat vers gebakken volkoren brood heel erg lekker is!

Daarna ging het over vogels. Wat eten die eigenlijk. En hoe gaat dat bij uilen? Nou, dat was wel zo bijzonder, dat hebben we maar eens van dichtbij onderzocht!

 

Braakballen!!!

 

          

Rekenen: inhoud

Uiteraard wordt er naast alle gezellige activiteiten ook nog volop geleerd. Vandaag leerden we over inhoud. Een liter is 1000 mililiter. Hoeveel gaat er dan in een mok / kopje / plastic bekertje....? Dat moet je natuurlijk even uitproberen met water. En tja, dan loopt er ook wel eens wat in je laatje...

     

We zijn weer een stukje slimmer geworden! En een beetje nat hier en daar.

Schaatsen

Vandaag mochten we komen schaatsen op de ijsbaan in Papendrecht. Dat was super leuk! Nog niet iedereen kon al schaatsen, maar met wat hulp van klasgenoten zwierde uiteindelijk iedereen over het ijs!

We hebben genoten!

Afscheid meester Wilco

Voor de kerstvakantie moeten we afscheid nemen van meester Wilco. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk, maar we hebben er wel een groot feest van gemaakt!

Met kadootjes

en een high tea, mmmmm lekker!

Maar we gaan u wel missen hoor meester!

Rekenen: oppervlakte

We hebben in groep 5 al zóveel geleerd! Het nieuwste is de oppervlakte. Hoeveel kinderen passen er op een vierkante meter? Dat zie je hieronder...

 

 

Fotoalbum

 • postadres

  Postbus 1070
  3350CB Papendrecht

 • Moerbeihof

  Moerbeihof 5
  078 644 0330

 • Zuidkil

  Zuidkil 53
  078 644 0316

 • Lindenzoom

  Lindenzoom 3
  078 641 1865